Omul si mesajul. Despre discrepante

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

E incredibil cât de multe idei pot trece prin mintea unui om într-un timp foarte scurt! Mi-a venit o idee şi până să deschid editorul de text din blog mi-au mai venit cinci idei, dintre care una îşi găseşte acum materializarea.

De când am început să cred sincer şi NAIV în dezvoltarea personală, cu vreo 8 ani în urmă, am descoperit surprinzător de multe persoane care “predică” un mesaj puternic şi minunat şi care, în particular, se dovedesc a fi doar nişte foarte buni vânzători de vise. Oameni care se pricep de minune să trezească în tine flacăra speranţei, dar o trezesc pentru că e o afacere al naibii de bună. Nu vreau să mă înţelegi greşit (şi chiar dacă mă înţelegi greşit, puţin îmi pasă, eu nu am nimic de pierdut, apreciez prietenia ta atât timp cât suntem sinceri şi deschişi unul faţă de altul), domeniul dezvoltării personale este valid în sine, însă România e plină de “falşi predicatori” ai Adevărului. Soluţia lor îţi schimbă viaţa, abordarea lor îţi transformă viaţa, afacerea lor e cea mai bună din secolul XXI. O să supăr multă lume cu acest articol, asta îmi şi doresc, toţi cei care se vor supăra sunt cei la care mă refer aici. Visam să schimb lumea, visam să o reinventez… Acum nu mai visez nimic, acum doar acţionez şi doar trecerea timpului va arăta rezultatele. Sau nu. Abandonez definitiv şi irevocabil dezvoltarea personală şi paradigmele care se tot vehiculează în prezent în România.

În prezent, nu mai cred în nimic, nu mai am idoli, nu mai am modele, am DOAR un profund respect pentru persoanele care, de-a lungul timpului, s-au dovedit a-mi fi profesori minunaţi de viaţă. Respectul meu pentru astfel de persoane este infinit pentru că, hai să fim serioşi, ce poate fi mai preţios decât o lecţie autentică de viaţă? Simplă, clară şi dură. Fără menajamente. Ai fi surprins(ă) să afli cât de puţine persoane fac parte din această elită. Oameni cu un caracter dur şi combativ, care iubesc dreptatea şi corectitudinea. Profesorii mei de viaţă. Nu e nevoie să te subordonezi unor oameni aşa-zişi evoluaţi ca să evoluezi şi tu. Opune-te, dă-i dracului, contrazi tot ce spun ei, dacă simţi o discrepanţă. România e plină de prooroci mincinoşi, de guru ai dezvoltării personale. Data viitoare când mai întâlneşti vreun guru, desfiinţează-l. Ştii de ce? Pentru că, dacă este un adevărat guru PENTRU TINE, cu cât îl desfiinţezi mai mult, cu atât va străluci mai tare învăţătura sa în inima ta. Nu mai lua de bune vorbele oricui îţi promite bani, fericire, iubire, dezvoltare, sau orice altă speranţă deşartă.

Nu avem nevoie de oameni care să ne spună că suntem minunea lumii, care să ne ridice în slăvi. Avem nevoie de oameni care să ne explice clar unde ne descircăm şi unde greşim, din punctul lor de vedere. Pentru că, ori de-i iubim, ori de-i urâm, într-un final ajungem să ne gândim destul de profund la vorbele lor. Evoluţia nu are loc în momentele fericite şi relaxate ale vieţii, ci în cele care cer sacrificii, eforturi şi o dăruire de sine peste puterea proprie. Ieşi din tipare şi din zona de confort, pentru numele lui Dumnezeu!! Ieşi din mintea ta, pentru a găsi pacea.

Acestea fiind spuse, îmi doresc să mă contrazici cu ură, cu pasiune, cu putere! Îmi doresc să desfiinţezi tot ce am scris eu aici şi să găseşti propriile tale răspunsuri. Sunt cele mai valoroase, nu mai lua nimic de-a gata de acum încolo, creează tu tot.

Ţine minte măcar atât. Adevăraţii maeştri nu încearcă să te convingă de nimic, îţi oferă libertatea totală de a găsi singur răspunsurile, oricare ar fi ele. Doar propriile tale răspunsuri contează pentru tine.

3 thoughts on “Omul si mesajul. Despre discrepante”

  1. adevarul doare, dar in acelas timp ne face sa vedem ceea ce altii vor sa ascunda. bine punctat ..nimeni nu puea sa o zica mai bine de atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>